×
Doprava ZDARMA v celé ČR a rozvoz po PLZNI
na všechny nákupy od 999 Kč.

Tuhé mýdlo už dávno není vysušující zlo

Tuhá mýdla se postupně vrací a stávají se zase nezbytnou součástí koupelen. Stále se tu však objevují předsudky, podceňování a obavy z vysušování pokožky. Často si všímáme i takových názorů, že tuhá mýdla nepění, rychle ubývají, jsou nepraktická a nevhodná pro citlivou a problematickou pokožku. Kde je tedy pravda?

Není mýdlo jako mýdlo
Ano, k vysušování pokožky opravu dochází, ale pouze v případě, že si koupíte levné mýdlo z drogerie za pár korun, které neobsahuje v podstatě žádné pečující látky, ba naopak mívá takové složení, které může způsobovat podráždění pokožky, alergii i kožní problémy. Přírodní mýdla jsou úplně o něčem jiném. Hlavními složkami bývají přírodní oleje, léčivé bylinky, bambucké máslo, biosádlo, podmáslí, 100% přírodní esenciální oleje nebo třeba kozí mléko a jíl. Navíc bývají vyráběná metodou za studena a na bázi rostlinného glycerinu, díky kterému jsou jemnější a dobře snášená i citlivou a suchou pokožkou. Taková mýdla jsou tedy šetrná a vhodná pro jakýkoli typ pokožky. Ve většině případů nebudete potřebovat ani tělové mléko, protože o vyživenou, hydratovanou a jemnou pokožku se postará právě ono samotné mýdlo.

Velkou výhodou je i jejich multifunkčnost a praktičnost. Přírodní tuhé mýdlo můžete použít nejen na mytí rukou, ale i na celé tělo a obličej. Některá jsou vhodná dokonce i na vlasy, ale v tomto případě je pak nutný kyselý oplach. Jsou skvělá na cestování, protože vám stačí jen jeden malý produkt, který se všude vejde. Za zmínění stojí i šetrnost k přírodě. Tuhá mýdla jsou většinou bezobalová  a nebo jsou balena do recyklovatelných materiálů, vyrábí se ručně, spotřebují se úplně celá a vydrží dlouho. 


Skladování a údržba
Tuhá mýdla se doporučují skladovat na mýdlence, která by měla mít odtokové dírky, díky kterým nebude mýdlo ležet v loužičce. Pokud vaše mýdlenka otvory nemá, vodu vždy slijte, protože u některých mýdel hrozí rozmočení a změknutí. Mýdlo by se mělo po použití opláchnout od pěny a mýdlenku jednou za čas očistit a nechat usušit.

Výběr mýdla
Na trhu už najdete nepřeberné množství typů, druhů a značek. Jsou mýdla speciální pro problematickou pokožku, na ekzém, lupénku či akné. Existují mýdla určená na mastnou, suchou, citlivou i zralou pleť, některá mohou být i jemně peelingová, desinfekční, antioxidační, intimní anebo prostě jen barevná a zábavná, která bývají určená především pro normální a bezproblémovou pokožku. U nás najdete mýdla českých značek, která pro vás poctivě testujeme a vybíráme. Pokud přihlídnete na svůj typ pokožky, nemůžete sáhnout vedle.


Na široký výběr našeho obchůdku se můžete podívat TADY.


Komentáře

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.