×
Doprava ZDARMA v celé ČR a rozvoz po PLZNI
na všechny nákupy od 999 Kč.

Jak si užít letní grilování naplno?

Léto a letošní grilovací sezóna je v plném proudu, a my vám proto přinášíme pár typů na dobroty, kterými své pokrmy doladíte k dokonalosti.


Chutney je u nás známé poměrně krátkou dobu, ale postupně se stává čím dál oblíbenějším. Tato pochutina, připomínající svou konzistencí něco mezi salsou a hustou omáčkou, je vyráběná z ovoce nebo zeleniny a může mít několik podob a chutí. Dodává se k jemným a chuťově ne tak zajímavým pokrmům, které podtrhne a posune je tak o level výš. Perfektně se hodí k masu, sýrům, zelenině nebo třeba na opečený toust. Ve světě je nejběžnější mangové čatní, které bývá doplněné zázvorem a chilli papričkami. U nás frčí spíš rajčata, papriky, cibule či švestky, které jsou následně dochucovány vším, co máte po ruce. Může to být skořice, česnek, ocet, anebo dokonce rozinky. Na grilování doporučujeme především cibulové či brusinkové čatní nebo čatní z medvědího česneku.


Olej. Běžná surovina, která vás v tomto článku možná zaskočí. My jsme si však doporučení těchto nádherných lahví nemohli nechat ujít. Kromě perfektního vzhledu mohou tyto oleje nabídnout již hotové směsi mletého koření, které vám ušetří práci. V nabídce najdete například olej s grilovacím kořením, jenž je ideální na pečení, smažení či grilování jakéhokoli masa. Kromě toho ho můžete využít i na zeleninu, brambory nebo zapékané pokrmy. A rovnou zmíníme i bio koření, které je v našem obchůdku také samozřejmostí. Na výběr máte jak různé druhy solí, tak směsi květů a koření.


Sirupy. Co by to bylo za grilování bez nějakého osvěžujícího nápoje, no ne? Se sirupy z naší nabídky můžete vykouzlit výborné domácí limonády, které jsou na léto jako dělané. Vybírat můžete buď z klasických ovocných, které zastupuje třeba malina, jahoda, mango, zázvor nebo černý rybíz, anebo vyzkoušet některý z těch bylinkových. Doporučit můžeme třeba levanduli, pampelišku, lípu nebo bez.

Na pesta, omáčky a pasty nesmíme zapomenout. Co takhle zkusit místo klasické tatarky a kečupu brusinkovou, zázvorovou nebo šípkovou omáčku? Nebo česnekové či ořechové pesto? Ať si z těchto možností vyberete cokoli, určitě s tím u stolu zazáříte.


Marmelády a želé. Marmelády se nehodí pouze na chleba s máslem, některé perfektně ladí se sýry i grilovaným masem. Nejlepší možností jsou rozhodně brusinky, s těmi nikdy nešlápnete vedle. U nás máme ručně sbírané přímo ze Šumavy - kvalita zaručena! Co se týče želé, i tady se jedná o sladkou pochutinu, která se liší jen konzistencí a složením, ale využití je stejné.


Všechny tyto dobroty najdete u nás ve spižírně - ZDE.




Komentáře

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.